Açıklandığı ilk andan bu yana çok büyük yankı uyandıran Panama Belgeleri'nde yer alan önemli isimlerden olan Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin olmuştu. Konuyla ilgili Kremlin Sarayı'ndan çok sert bir açıklama geldi

AFP'de yer alan habere göre; Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Panama Belgeleri üzerinde çalışan araştırmacı gazetecilerin eski ABD'li yetkililer ve istihbarat servisi ajanları olduğunu öne sürdü.

"Biz bu sözde gazeteciler topluluğunu biliyoruz" diyen Peskov, "Gerçek meslekleri gazetecilik olmayan birçok gazeteci var: ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan birçok yetili, CIA ve başkaca gizli servislerden ajanlar..." ifadelerini kullandı.

BELGELER PUTİN'İ HEDEF ALIYOR

Sızdırılan belgelerin Rusya lideri Putin'i hedef aldığını savunan Peskov, "Ana hedef; Putin, Rusya, ülkemiz, istikrarımız ve gelecek seçimler" diyerek, belgelerde Rusya lideri ile ilgili yeni ya da somut bir şey olmadığını öne sürdü.

Peskov şunları da sözlerine ekledi: "Bu Putinofobi öyle bir noktaya vardı ki, doğrusu, Rusya hakkında, Rusya'nın herhangi bir eylemi ya da başarısı hakkında iyi bir şey söylemek tabu haline geldi. Kötü şey söylemek bir zorunluluk, bir çok kötü şey... Söyleyecek kötü bir şey olmayınca uydurmak zorunlu. Bu bizim için çok açık."

Dünyanın gizliliğe en önem veren hukuk firmalarından biri olan Panamalı Mossack Fonseca'ya ait olduğu öne sürülen 11 milyonu aşkın gizli belge sızdırılmıştı.

Belgelerde dünya liderleri ve ünlülerin vergi kaçırmak ve para aklamak için hangi yollara başvurduğuna ait kanıtlar olduğu iddia edildi. En dikkat çeken isim ise Rusya lideri Vladimir Putin...

Belgelerde, Putin’in yakın çevresinde bulunan isimlerin 2 milyar dolarlık bir hacmi yönettikleri görülüyor. Panama Papers’ta Putin’in yakın arkadaşı Sergey Roldugin’in adı öne çıkıyor.Rusya'dan çok sert Panama açıklaması!