RUSYA Ortadoğu Enstitüsü Başkanı Evgeniy Satanovski, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olabilmek için elinden gelen her şeyi yapacağını, sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.
Rus Metro gazetesine açıklamalarda bulunan Satanovski, Türkiye'deki Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üstüne gidilmesini değerlendirdi. Satanovski, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Başbakanın etrafında yolsuzluk yapan birçok kişi olduğu ortada. Başbakan kendisine yönelik olan bu atakların arkasında Fettullah Gülen'in olduğunu düşünüyor. Erdoğan, en başında daha hiçbir şeyin farkında değilken, el sallayıp ‘araştırmalara devam edin, yolsuzlukla mücadele etmemiz gerek’ demişti. Operasyonlar sonucunda ise yolsuzluğu kendisine yakın olan kişilerin yaptığı ortaya çıktı. Yaşananlar Başbakan'ın hiç ama hiç hoşuna gitmedi. Ancak bu durumda yapılabilecek hiçbir şey kalmamıştı. Çünkü daha en başından talimatları veren kendisiydi."
Rusya Ortadoğu Enstitüsü Başkanı Evgeniy Satanovski, bir soru üzerine Başbakan Erdoğan'ın istifa etmeyeceğini söyledi. Satanovski, "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi yönetmeye devam etmek ve Anayasayı değiştirmek istiyor. Erdoğan Cumhurbaşkanı olabilmek için elinden gelen her şeyi yapacak ve sonuna kadar mücadele verecek" dedi.

SK(AÖ/İD)