RUM Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ortak açıklamanın nihai çözüm olmadığını, zorlu bir sürecin başlangıcı olduğunu söyledi.

Rum radyosunun haberine göre KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bugün gerçekleştirdiği görüşme ve ortak açıklama metninin kamuoyuna açıklanmasının ardından Rum Başkanlık Sarayı’nda basın toplantısı düzenleyen Nikos Anastasiadis, bugün ifade edildiği üzere, iki liderin ve iki toplumun arzusunun karşılıklı saygı ve anlayış ortamı içerisinde, bugünkü kabul edilemez durumu sona erdirecek ve çağdaş bir AB devletinde yaşamamızı sağlayacak bir çözüme ulaşılması olduğunu söyledi.

bugünkü ortak açıklamanın, çözümün çerçevesini ve temel ilkelerini belirlediğini belirte Anastasiadis, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, halkı ve ekonomiyi birleştirecek, siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki kesimli federal bir devlete dönüşmesi için, kalıcı, fonksiyonel ve en önemlisi de yaşayabilir bir çözümün doruk anlaşmaları ve BM kararlarına dayanacağının iyice bilindiğini söyledi.

Anastasiadis, gerekli olanın liderlerin kararlılığı ve vizyonu, Kıbrıs halkının ise, aralarındaki güvenin oluşması için çalışmaları olduğunu belirterek, Rum siyasi liderlerine, Kıbrıslı Rumların arzuları doğrultusunda birlik olunması çağrısında bulundu. Anastasidis, ortak açıklamanın nihai çözüm olmadığını ancak arzu edilen hedeflere ulaşmak amacıyla başlayacak yorucu bir çabanın başlangıcı olduğunun bilindiğini de vurguladı.

AR(SSA)