BELÇİKA'nın başkenti Brüksel'deki Centre Rops Sanat Merkezi'nde ressam Mehmet Aydoğdu'nun 2010-14 yılları arasında yaptığı eserlerden seçilmiş bir serisi sanatseverlerle buluştu. Sergi 22 Şubat tarihine kadar açık kalacak.
Serginin ilk olarak Belçika'da açıldı. Daha sonra 2014-15 yılları arasında sırayla Türkiye, KKTC, Hollanda, Fransa, ABD'de sergilenecek. Sanatçı Mehmet Aydoğdu bu yeni sergiyi 1964-2014 yılları arasında Avrupa'ya Türk Göçünün 50'nci Yılı kapsamında sanatsal bir teklif olarak hazırladı. Aydoğdu, 1970 yıllarında çocuk olarak geldiği Belçika'da geçen bu uzun zaman içinde acılı mutlu günlere şahit olmanın önemini ve mutluluğunu ifade etti.
Belçika'da yaşayan sanatçı Mehmet Aydoğdu, Liege şehri Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisi ile Güzel Sanatlar Yüksek Enstitüsü Saint Luc'de eğitim gördü. İlk kişisel sergisini 1976 yılında açan sanatçı, 78 kişisel sergisi ile 290'ye yakın karma sergisi bulunuyor. Ressam Mehmet Aydoğdu, şöyle dedi:
"Bugünkü serginin özelliği; çifte mutluluk duymamdır. Çünkü; aşağı- yukarı40 yıl önce Türkiye'den geldiğimde küçük bir çocuktum. Bilindiği gibi 2014 Türk güçünün Belçika'ya gelişinin 50'nci yılı. Bu vesileyle de benim sergim Türkler'in ilk sergisi olmuş olacak. Bunun için de mutluyum. Ben sanatım ve kişiliğimle insanlara öncülük etmek istiyorum. Mesela; 'Yüz Yüzsüzler' isimli bir çalışmam burada sergileniyor. Bunun anlatımı dünyamızda insanlar barış ve kardeşlik içinde yaşama yerine, iletişim eksikliği yaşanıyor, fikir alışverişi dışında, daha temkinli ve inişli- çıkışlı hatta kavgasal bir yaşam tarzına karşı olabilecek bir çalışmamdır."