Mesut ZEYREK- KÖLN () - Ren kahramanı Ali Kurt, çarşamba günü toprağa verilecek. Aile cenaze hazırlıklarını sürdürürken Kurt ailesini, uğruna kendini feda ettiği minik Claudette'nin ailesi ziyaret etti.

Almanya'nın Köln kentinde iki küçük çocuğu kurtarmak için Ren nehrine atlayan ve 13 gün sonra cesedi bulunan Ali Kurt (47) çarşamba günü toprağa verilecek. Çarşamba günü sabah 09.30'da Alevi Cem Evi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından saat 13.30'da Friedhof Stammheimer Ring mezarlığında sonsuzluğa uğurlanacak.

CLAUDETTE'NİN AİLESİ BAŞSAĞLIĞINA GELDİ

Uğruna kendini feda ettiği 6 ve 10 yaşındaki iki küçük kızın ailesi Kurt ailesinin evine taziye ziyaretinde bulundu. Ali Kurt'un nehirden çıkmasına yardım ettiği ancak daha sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını eden minik Claudette'nin cenazesine de Kurt ailesi katılmıştı. Ali Kurt'un evlatlarını kurtarmak için nehre atladığı yer ile Kurt'un fotoğrafları ve çiçeklerle süslenmiş ağacı ziyaret eden minik kızın akrabaları duygulu anlar yaşadı. İki aile bireyleri daha sonra bir araya gelerek birbirlerinin acısını paylaşıp hayatını kaybeden Claudette ve Ali Kurt için dualar etti.
MZ (AÖ)