MAKEDONYA'nın başkenti Üsküp'te kurulan Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şinasi Gündüz, Türkiye'de düzenlenen operasyonlar sonrası tartışılan 'Yasa dışı para transferi' iddialarına dair açıklama yaptı. Prof.Dr. Gündüz, hiçbir yasa dışı para transferi olmadığını; hesapların yasal denetimden geçtiğini söyledi.
Rektör Prof.Dr. Şinasi Gündüz, üniversiteye 2006 yılından bu güne kadar yapılan bütün bağış ve desteklerin yasal olduğunu, banka kanallarıyla üniversite veya üniversitenin bağlı olduğu vakfın hesaplarına aktarılan bağışların yasal denetimden geçtiğini söyledi. Üniversitenin mali konularda, eğitim öğretim konularında yasal incelemelerden, denetimlerden geçtiğini ve bu zamana kadar yasal olmayan ya da illegal olan hiçbir şeyi söz konusu olmadığını ifade etti. Özellikle açık ve şeffaf olmayı, kamuoyu önünde hesap verebilir bir şekilde eğitim, öğretim faaliyetlerini devam ettirmeyi özellik olarak gördüklerini belirti. Rektör Prof.Dr. Şinasi Gündüz, Uluslararası Balkan Üniversitesi'ne  yapılan her 1 kuruş bağış ya da yardım, tamamen kayıt altına alındığını belirtirken, şöyle konuştu:
"Kayıt dışı olan ya da yasal çerçevede denetlenmeyen, yasa dışı yollarla şu ya da bu şekilde üniversiteye aktarılmış olan hiçbir kuruş söz konusu değildir. Bu çerçevede  üniversitemizin en azından buradaki bütün yasal denetimle sorumlu olan organ, kurumların, üniversitemizin bütün hesaplarını zaten denetlediklerini, banka hesaplarımızın son derece şeffaf ve açık olduğundan her yerde de ifade ediyoruz, söylüyoruz."
Rektör Prof.Dr. Gündüz, Türkiye'deki tartışmalar kapsamında vakfa yapılan bağışlar konusunda Vakfın Yönetim Kurulu başkanı Hüseyin Bürge'nin basın açıklamasıyla durumu izah ettiğini söyledi. Prof.Dr. Gündüz, Bürge'nin üniversitenin bağlı olduğu vakfa yapılan bağışların bir şekilde Türkiye'deki durumunu anlattığını, bu bağışların bir kısmının buraya ulaştırıldığını söylediğini de ifade etti.
Belirtilen rakamların burada üniversite ve vakfın hesapları banka kanallarıyla incelendiğinde açık biçimde görüleceğini vurguladı. Prof.Dr. Şinasi Gündüz, 950 bin euro’nun aktarılmasıyla ilgili şöyle konuştu:
"Hiçbir yasa dışı para transferi ya da yasa dışı olan bir faaliyet de üniversitemizin bir ilgisinin olmadığını tekrardan altını çizerek vurgulamak istiyorum. Hüseyin Bürge Türkiye'deki basın açıklamasında zaten ifade etti. Yani bu paranın bu bahsedilen 950 bin Euro'nun bir şekilde aktarıldığını zaten söyledi ki üniversitenin ve üniversitenin bağlı bulunduğu Üsküp Vakfı'nın bankadaki hesapların incelediğinde de bu açıkça görülecektir."