RUS haber ajansı Ria Novosti, ABD ve Rusya'da yapılan anketlere göre Putin'in reytinglerinin rekor seviyede yükseldiğini, Obama'nın ise rekor seviyede düştüğünü yazdı.
Haber ajansı, GfK şirketinin Associated Press'in talebi üzerine ABD'de yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre 20-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen ankette, ABD Başkanı Barack Obama'nın eylemlerini desteklemeyen Amerikalıların sayısının yüzde 59'a çıktığını ve tarihi rekor kırdığını yazdı. Ocak ayında yapılan ankette halkın yüzde 53'ü Obama'yı desteklemediğini ifade ederken, Mart ayında da ABD Başkanı'nı destekleyenlerin sayısı azalmaya devam etti. Mart ayı anket sonuçlarına göre, halkın sadece yüzde 39'u kendi başkanlarını destekliyor, yüzde 59'u ise Obama'nın siyaset anlayışını yanlış buluyor.
Anket sırasında, en büyük tepkiyi Beyaz Saray'ın uluslararası ilişkilerinin çektiği tespit edilirken, Obama'nın başka ülkelerle ilişkisini tasvip etmeyen vatandaş sayısı Ocak ayına kıyasla yüzde 10 artarak yüzde 58'e yükseldi. Bu arada Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezinin (VCIOM) yayımladığı son verilere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in reytingi yüzde 75.5'den yüzde 82.3 orana kadar yükseldi. Sosyologlar Putin'in böyle yüksek reytingi Kırım'ın Rusya Federasyonu topraklarına dahil edilmesi ve Ukrayna'daki zor durumdan kaynaklandığını savunuyor.
 

SK(AÖ/İD)