Bugün Türkiye'ye gelmesi beklenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin, Hmeymim Hava Üssü'nde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir görüşme yaptı. Rus askerlerle biraraya gelen Rus lider, askerlerine Suriye'den çekilin emri verdi.
BEŞAR ESAD'LA GÖRÜŞTÜ: Bugün Ankara'da olması beklenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin sürpriz bir kararla Suriye'ye gitti. Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını yönettiği Hımeymim Hava Üssü'ne giden Putin, burada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir görüşme gerçekleştirdi. 
RUS ORDUSUNA'NA "SURİYE'DEN ÇEKİLİN" EMRİ: Putin, Savunma Bakanı Sergei Shoigu ile birlikte Hmeimim hava üssünü ziyaret ederek burada Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştü. Üsteki askerlerle de biraraya gelen Putin'in, askerlere "Suriye'den çekilin" emri verdiği öne sürüldü. Reuters'ın haberine göre, Putin, Rus ordusunun kısmi olarak Suriye'den çekilme talimatı vermesine ilişkin, "Suriye ve Rus ordusu, dünyadaki en zor uluslararası terörist grupları sadece iki yıl içinde yok etmiştir" dedi. 
ERDOĞAN'LA SAAT 18.30'DA BEŞTEPE'DE GÖRÜŞECEK: Önümüzdeki saatlerde Ankara'ya gelmesi beklenen Putin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir görüşme gerçekleştirecek. Putin ile Erdoğan'ın Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesi saat 18.30'da. ABD'nin Kudüs kararından sonra Erdoğan Putin'i telefonla aramıştı. Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler sonrası gerçekleşecek olan Erdoğan-Putin görüşmesi büyük önem taşıyor.