Soçi'de 7 Şubat'ta başlayacak olan 22. Kış Olimpiyatları'nın yapılacağı bölgeyi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bizzat her tarafı gezerek şu anki yere karar verdiği ortaya çıktı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya'nın ev sahipliği yapacağı ve 7 Şubat'ta başlayıp 23 Şubat'ta sona erecek Olimpiyat Oyunları'nın hazırlık süreciyle ilgili çekilen filmde olimpiyatların düzenleneceği yeri nasıl seçtiğini anlattı. Olimpiyatların açılışının yapılacağı 7 Şubat akşamı yayınlanacak filmde konuşan Devlet Başkanı Putin, "Burada yaşananları izlemekten çok memnunum. Çünkü burayı ben seçtim. 2001-2002 yıllarında buraya geldik ve her yeri gezdik" dedi. Ruslar'ın hiçbir şey inşa edemeyeceklerini söyleyenlere katılmadığını belirten Putin, "Bu Ruslara atılmış bir iftiradır. Ruslar Dünyadaki en büyük devleti kurmayı başardılar" diye konuştu.
Rus lider, açıklamalarında Rusya'nın düşmanının sadece kendi problemleri olduğunu da vurguladı.
"BİR AN BİLE, KORKARSAK TERÖRİSTLERE FIRSAT VERMİŞ OLURUZ"
Putin, olimpiyatlarda güvenliğin sağlanmasına ilişkin yöneltilen soruları da şu şekilde yanıtladı:
"Eğer bir an bile olsa rahatlar, korkar ve korkumuzu gösterirsek teröristlere amaçlarına ulaşmak için fırsat vermiş oluruz. İnsani, siyasi ve ekonomik alanlar başta olmak üzere tüm Uluslararası Birlikler tüm güçlerini birleştirip, terörle ve suçsuz insanları öldürenlerle mücadele etmelidirler. Olimpiyatları organize eden ülke olarak görevimiz olimpiyat katılımcılarının ve misafirlerinin güvenliğini sağlamaktır ve biz bunu yapacağız."
Soçi'de güvenliğin 'mütevazı' bir şekilde sağlanacağı sözünü de veren Rus lider, "Aldığımız güvenlik önlemlerinin 'Mütevazı' olmaları için elimizden geleni yapacağız. Güvenliği göze batmadan, sessizce, katılımcılara, misafirlere ve gazetecilere rahatsızlık vermeden sağlamaya çalışacağız. Aynı zamanda bu önlemlerin etkili olmaları için de her şeyi yapacağız" diye konuştu.
AÇILIŞA BAŞBAKAN ERDOĞAN DA KATILACAK 
Muhteşem bir açılış törenine sahne olması beklenen, birçok ülkeden üst düzeyde katılımın gerçekleşeceği Soçi Kış Olimpiyatları'na Başbakan Erdoğan'da katılarak çok iyi ilişkiler kurduğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bu önemli günde yalnız bırakmayacak. Erdoğan, Özellikle Türk inşaatçıların devreye girmesi ile yapımı hızlanan ve yetişemeyecek denen çalışmaların bitirilmesi sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından medya önünde teşekkür edilen Türk inşaatçılarının gerçekleştirdiği mucizeyi yerinde görmüş olacak. 
Rusya Devlet Başkanı Putin'in olimpiyat açılış törenine yönelik davetine şimdiye kadar 60 ülke liderinden olumlu cevap geldiği bildirildi.

SK(AÖ/İD)