Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA, () - RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Ukrayna'da yaşananlar ve Kırım'da yapılacak olan referanduma dair telefon görüşmesi yaptı.

Konu ile ilgili Kremlin Basın Servisi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Ukrayna'da kötüye giden sosyo-politik durum ve 16 Mart'ta düzenlenecek olan referandum ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Bazı konularda fikir ayrılıkları yaşanmasına rağmen, gerginliklerin son bulması ve durumun biran önce normale dönmesi için herkes hemfikir."

Putin, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde Kırım'ın aldığı önlemlerin uluslararası kurallara uygun olduğunu ve halkı korumak için bu önlemlere başvurulduğunu bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Putin, Kırım'ın attığı adımların uluslararası kurallara uygun olduğunun ve yarımadada yaşayan halkın güvenliklerinin sağlanması için bu tür yollara başvurulduğunun altını çizdi. Ayrıca Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna hükümetinin başkentte olanlara etkisiz kaldığına da dikkat çekti" ifadeleri yer aldı.

SK(SSA)