RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile buz hokeyi maçı yaptı.
İki ülke devlet başkanı Soçi'de olma fırsatını değerlendirerek buzun üstüne çıkmak istedi. Putin ve Lukaşenko aynı takımda oynadı. İki lider İrek Gimaev, Aleksandr Golikov, Nikolay Makarov, Sergey Makarov, Aleksandr Mogilnıy, Aleksandr Yakuşev gibi Dünyaca ünlü Olimpiyat Şampiyonları'nın bulunduğu beyaz takıma karşı maç yaptı.
Beyaz takımda yetenekli sporcular dışında Rusya Devlet Başkanı İdari İşleri Müdürü Vladimir Kojin ve Hokkey Klübü Başkanı iş adamı Gennadiy Timçenko da yer aldı. İki ülke liderinin oynadığı kırmızı takımda ise, Vyaçeslav Fetisov, Pavel Bure, Andrey Kovalenko, Aleksey Gusarov ve Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu yer aldı.
Maçın daha ilk dakikalarında Putin ve Lukaşenko'nun takımı ciddi ataklar yaptı ve 4. dakikada öne geçmeyi başardı. Maçın ilk arasına Putin'in takımı 4:0 önde girdi ve maçı da 12:3'lük skorla kazandı. Rusya Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Dmitri Peskov Putin ile Lukaşenko'nun sürekli irtibatta olduklarını belirterek şöyle dedi:
"İki ülke lideri yeni yılda birbirlerinin kutlamak için telefonla görüştüler. Putin Soçi'de yıldızların maç yapacağını bildiği için Lukaşenko'nun bu oyuna olan ilgisini de göz önünde bulundurarak Belarus Devlet Başkanı'nı Soçi'ye davet etti. Devlet başkanları bu fırsatı iyi değerlendirdi."