KOSOVA Başbakanı Haşim Taçi’ye karşı Brüksel’de kurulan ve 'Haşim Defol' ismini taşıyan hareketin Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlediği protestoya sadece 10 kişi katıldı.
Brüksel’de yeni kurulan vatandaş hareketinin protestosuna ilgi göstermeyen Kosovalılar, hareket üyelerini şaşırttı. Genel halk protestosu niteliğini taşıyan 'Şartsız istifa' sloganı altındaki protestoda, Kosova’nın içinde bulunduğu ağır ekonomik durum eleştirildi ve Sırbistan tarafından Kosova tanınmadıkça diyalogun yapılmaması istendi. Sonuçsuz kalan protestonun başında bulunan Feim Çela, protestonun boykot edilmesinden, büyük üzüntü duyduğunu dille getirdi. Brüksel’den, Kosova’ya gelen Feim Çela, protesto için tüm muhalefet partilerinden söz aldığını ileri sürerken, muhalefeti ve Priştine’ye girişleri yasaklayan Kosova Polisi’ni suçladı. Feim Çela, en kısa zamanda yeniden genel halk protestosu düzenleyeceğini de bildirdi.
Kosova dışında 3 yıl önce kurulan 'Haşim Defol Hareketi' Brüksel’de Avrupa Parlamento binası önünde iki kez Haşim Taçi’ye karşı protesto düzenledi. 3’üncü protestoyu da Priştine’de 10 kişiyle gerçekleştirdi.

TK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)