PRİŞTİNE'de, Kosova Bağımsız Medya Komisyonu (KPM) ile Türkiye Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmayı Kosova adına KPM Başkanı Adnan Merovci, Türkiye adına ise, RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu imzalandı. 
Makedonya'da 3 gün önce başlayan ve Kosova'da devam eden '6'ncı Gelecekte İletişim Çalıştayı' kapsamında RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu ve beraberindeki heyet, Priştine'de Kosova Bağımsız Medya Komisyonu'nu ile bir araya geldi. KPM Başkanı Adnan Merovci ile RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu'nun başkanlığındaki heyetler arasındaki görüşmede, iki ülkede radyo ve televizyondan sorumlu kurumlar arasında imzalanan anlaşma işbirliğin başlatılmasında atılan somut adım olarak nitelendi. Soma maden faciası nedeniyle konuk heyete ve Türkiye halkına başsağlığı dileyen Adnan Merovci, Kosova'nın dostu olan büyük devlet Türkiye'den gelen kardeş kurum RTÜK heyetini kabul etmekten gurur duyduklarını söyledi. 
Merovci, radyo ve televizyon alanında Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini, bu konuda RTÜK'ün destek vereceğinden emin olduklarını söyledi. Görüşmede, RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu, Kosova'ya medya alanında her türlü yardım ve destek sunmaya hazır olduklarını kaydetti. Hasan Tahsin Fendoğlu, iki kurum arasında Kosova ile RTÜK arasında somut işbirliğinin başladığını belirtti. Fendoğlu, "İmzalarımızı attık. İki ülkenin üst kurulları arasında radyo ve televizyon alanındaki işbirliğimiz ile , bundan sonra tecrübemizi, birikimimizi Kosova ile paylaşmaya hazırız. Biz Kosova'ya istediği her şeyi vermek istiyoruz" dedi.

TK(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)