KOSOVA'nın başkenti Priştine’de Batlava ve Badovça barajlarında su düzeyinin kritik noktaya gelmesi nedeniyle 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren uzun saatler sürecek su kesintileri olacak.
'Prishtina Su İşleri Şirketi' tarafından yapılan açıklamada, yarın başlayacak 18 saatlik su kesintisinin, yağışlar olmadıkça devam edeceği belirtildi. Açıklamada, halka içme suyunu tasaruf etmeleri için çağrı yapııldı. Priştine’de, lpiyana, Dardania, Rahibe Teresa meydanı , Luan Haradinaj caddesi, Tophane, Lahnalık, Hastane semti gibi en büyük semtlerde, su kesintisi ilk kez uygulanacak.
Su kesintisi uygulaması nedeniyle maddi durumu iyi olanlar evlerine su depoları yerleştirirken halkın büyük bölümü şişe suyu satın almak zorunda kalacak.
Priştine'deki içme suyu sıkıntısında, kuraklığın yanısıra, savaşın yaşandığı 1999 yılından bu yana köylerden şehre olan akın dolayısıyla şehir nüfusunun 700 bine çıkmasının da etkili olduğu belirtiliyor. Priştine'de savaşın sona ermesinden bu yana sadece geceleri yapılan su kesintilerileri vardı.