KOSOVA’nın başkenti Priştine’de 11’inci Uluslararası Turizm Fuarı başladı. Fuarda en büyük ilgiyi Türk standları gördü.
Priştine’deki spor ve gençlik sarayında düzenlenen fuarının açılışını yapan Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Bernard Nikay, Kosova’nın tanıtımında ayrı yeri olan fuarın, ülkede turizm sektörünün gelişmesinde de önemli rol oynadığını söyledi. Bakan Nikay, Balkan ülkeleri arasında turizm alanında işbirliğinin daha ileriye taşınmasının da önemine vurgu yaptı. Fuara Türkiye, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan , Slovenya ve Yunanistan gibi ülkeler katılıyor. Gençlik Sarayı’nın salonlarında düzenlen turizm fuarındaki standların en büyük bölümüyse Türkiye’ye ait. Türkiye standlarında yer alan, Antalya Belekte yeni açılan Port Nature Resort tesislerinin Genel Müdürü Süleyman Gürpınar, Türkiye sahillerinde tatil yapmak isteyen Kosovalı sayısının her yıl artığını söyledi ve daha da artacağını ifade etti. Gürpınar, şöyle dedi:
"Şu anda almış olduğum rezervasyonlar bu yönde. Benim yeni açılan tesisim olarak kıyaslama şansım yok ama geçmişte çalışmış olduğum tesisten anlandığım kadarıyla, talebin yaklaşık yüzde 20 artığını, rezervasyon anlamında olduğunu öğrenmiş oldum. Bunun daha ileriye gitmesini düşünüyorum, Kosovalılar şunu bilsinler ki, Türkiye’ye geldiklerinde, kendi evlerinde olacaklar. Çok misafirperver bir toplumuz ve aynı şekilde Kosovalıları ağırlamayı düşünüyoruz."
Fuarda Türkiye’nin yanısıra, Arnavutluk da ilgi görürken, diğer ülkeler Kosova’ya vize uyguladığı için ve özelikle Yunanistan, Kosova’yı tanımadığı için ilgi görmüyor. Priştine’deki uluslararası turizm fuarının kapıları iki gün açık kalacak.

TK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)