İSPANYA Kralı Juan Carlos’un küçük kızı Prenses Cristina’nın ‘kara para aklama ve vergi kaçakçılığı’ suçlamasıyla 8 Şubat'ta mahkemeye nasıl giriş yapacağı tartışma konusu oldu.
Mahkemenin girişi kapısı ile arabanın Prensesi bırakacağı yer arasında 70 adımlık uzaklık olduğunu hesaplayan hükümet bu süre içinde medyanın görüntü almasını engellemek için Kraliyet ailesine ayrıcalık yapmak istediği belirtildi. Adalet Bakanı Alberto Ruiz Gallardon, prensesin mahkemeye arabayla gelerek garajdan girmesinin uygun olacağını belirterek bu konuda çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Hükümet çevreleri Kral kızının yolsuzluk suçlamaları ile ifade vermeye giderken görüntülenmesinin 'İspanya Markası’na' uluslararası çevrelerde zarar vereceğine inanıyor.  Başta Ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) olmak üzere parlamentoda temsil edilen tüm partiler ise, Adalet Bakanının bu kararına tepki göstererek hukuk önünde herkesin eşit olduğunu ve Kraliyet ailesine ayrımcılık yapılmamasını istedi.
Hükümetin görevinin insanlar arasındaki eşitliği sağlamak olduğuna değinen siyasi parti sözcüleri, "Prenses mahkemeye yayan değil de arka kapıdan garajdan giriş yaparsa bu Anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı olur" açıklaması yaptı.
İspanyolları da prensesin mahkemeye herkes gibi yaya gitmesi yönünde görüş belirtti.
 
MÇ(AÖ/İD)