İSVEÇ Prensesi Madeleine’nin çocuğu Prenses Leonore Lilian Maria için Drotningholm’deki saray kilisesinde isim töreni yapıldı. Sadece 160 davetlinin katıldığı törende Danimarka kraliyet ailesinden kimse olmaması dikkat çekti.
Kraliyet uzmanı Lars Hovbakke Sörensen, Prenses Leonoe taç giyme sırasında beşinci sırada olduğu için Danimarka kraliyet ailesinin töreni fazla resmi görmeyerek katılmadığını söyledi. Sörensen, "Kraliyet ailelerinde dünyaya gelen çocukların sayısı arttıkça törenler da daha az resmi olmaya ve diğer kraliyet ailelerine daha az davetiye gönderilmeye başlandı. Yeni dünyaya gelen çocukların taç giyme sırası uzadıkça törenleri önemsememek de artıyor. Danimarka kraliyet ailesi, İsveç kraliyet ailesinden daha büyük ve ülkemizdeki statüsü daha önemli. İsveç kraliyet ailesinin statüsü kendi ülkelerinde o kadar önemli değil" dedi.
 Yatırımcı Christopher O’Neil ile bir yıl önce evlenen Prenses Madeleine, isbim töreninden sonra yaz tatiline ayrılacaklarını ve tatili İsveç’te geçirmek istediklerini söyledi. Prenses Madeleine 10 Haziran günü 327'nci yaş gününü aile fertleri ve arkadaş çevresi ile kutlayacak.

ÜT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)