DANİMARKA Kraliçesi Margrethe'nin Fransız asıllı eşi Prens Henrik, 80'inci yaş gününü çeşitli etkinliklerle kutladı. Prens Henrik ve Kraliçe II.Margrethe, çocukları ve torunlarıyla birlikte basına doğum günü pozu vererek mutlu bir tablo sergiledi.
Prens Henrik, 2 Haziran'da Fredensborg Sarayı'nda doğum günü resepsiyonu verdi. Prens Henrik'in doğum günü nedeniyle resmi televizyon ve radyo kanalı DR binasının konser salonunda bir konser düzenlendi. Dün de Fransa'daki Chateau de Cayx adlı şarap çiftliğinde doğum gününü aile fertleriyle kutlayan Prens Henrik çocukları ve torunlarıyla birlikte basının karşısına çıkarak aile pozu verdi.
Prens Henrik, büyük oğlu Veliaht Prens Frederik protokol sırasında annesinden sonra ikinci sırayı aldığı için ailesine küserek Fransa'ya kaçmış ve tekrar ikinci sıraya alınarak ikna edilip Danimarka'ya getirilmişti. Kraliçe'den ayrılma noktasına gelen Prens Henrik, her fırsatta, Kraliçe'nin kendisine Prens unvanı verip Kral unvanı vermediğini hatırlatarak sitemini dile getiriyor ve Danimarka'nın kendisi için fazla bir şey yapmadığını söylüyor
 

(FOTOĞRAFLI)