PRENS Charles’ın Kanada’da Halifax’daki Göçmenlik Müzesi’ni ziyaret ederken gönüllü 87 yaşındaki Marienne Ferfuson’a "Putin Hitler gibi hareket ediyor" diyerek Rusya Devlet Başkanı’nı Hitler’e benzetmesi İngiltere’nin gündemine oturdu.
İngiliz Daily Mail gazetesi dün verdiği haberini bugün 'Charles fırtınası büyürken Rusya’nın öfkesi' manşeti ile sürdürdü. Daily Mail, Prens Charles’ın bu benzetmede haklı olduğunu savunurken, kızgın Rus diplomatların Prens Charles’ın benzetmesiyle ilgili bugün İngiltere’den resmi açıklama isteyeceklerini bildirdi. Rusya’nın bu konuda Dışişleri Bakanlığı’nda yüzyüze görüşmede ısrar ettikleri belirtildi. Putin’in Ukrayna’daki eylemlerini Hitler’in 1930’larda Doğu Avrupa’da toprak almasına benzeten Prens Charles’ı İngiltere’nin 3 ana partisinin savunduklarına dikkat çekti. Daily Mail, bu benzetmenin Rusya’da büyük öfkeye yol açtığına ve Kremlin’in Nazi’leri mağlup ederken hemen hemen 30 milyon can kaybı veren bir ükenin liderine bu benzetmenin hakaret olduğunu söylediğine dikkat çekti.
London Evening Standard gazetesi de, 'Charles’ın Putin’e Hitler saldırısı destek gördü' manşetli haberinde Prens Charles’ın hassas konularda konuşma hakkını hükümetin desteklediğini yazdı.

FZ(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)