İSPANYA'da bir şirketin Apple için geliştiridiği Premenstrüel sendrom uygulaması mahkemelik oldu. Kadınların adet döngüsü ile ilgili fiziksel ve duygusal belirtileri erkeklere bildiren 'SPM para hombres' adlı uygulama yoğun ilgi görünce feministler harekete geçti. Programda kadının adet öncesi ve sonrası yaşayabileceği ruhsal konumu erkeğe bildirerek bu dönem içinde hazırlıklı olması isteniyor. Uygulama telefona indirildiğinde şu sözler çıkıyor:
'Eşiniz size hiçbir şeyi iyi yapmadığınmız için mi kötü bakıyor yoksa espri gücünü anlamakta mı güçlük mü çekiyorsunuz, şayet durum böyleyse kesin premenstrüel sendorumu dönemindedir.'
Erkeklere göre uygulama son derece basit. Eşinizin son iki adet döneminin tarihini girdiğinizde program işlemeye başlıyor. Uygulamayı "Harika" olarak niteleyen erkekler, "Bu program sayesinde eşimizi daha iyi anlıyoruz"dedi.
Premenstrüel sendrom uygulamasını mahkemeye veren feminist gruplar ise adeti kirli ve kötü bulan çok sayıdaki erkeğin zihnine bir de kadının psikolojik sorunlarının ekleneceğini ileri sürdü. Uygulamanın kaldırılması için tüm yasal yolları deneyeceklerini belirten kadın hakları savunucuları 'Gerekirse sokağa bile çıkarız' uyarısında bulundu.