RUSYA'ya yaptırım için Batı'ya sürekli çağrıda bulunan Polonya, Rusya'nın kapılarını Polonya'dan gelen tarım ürünlerine kapatması üzerine Avrupa Komisyonu'ndan yardım istedi. Polonya Tarım Bakanı Marek Savicki, yaptırımların Rusya'ya sebze ve meyve gönderilmesini yasaklaması sebebiyle Avrupa Komisyonu'ndan bir kez daha kayıplarını telafi etme isteminde bulundu.
Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi Rosselhoznadzor 1 Ağustos'tan itibaren Polonya'nın sebze ve meyvelerini Rusya'ya göndermelerini yasakladı. Bu nedenle Savicki Avrupa Komisyonu'na bir mektup gönderdi. Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Avrupa Komisyonu'nun sağlık, üreticinin haklarını koruma, tarım ve tarımın gelişiminden sorumlu departmanına mektup gönderildi" ifadesini kullandı.
En kısa sürede toplantı yapılmasını isteyen Savicki, "Bakan, Polonya'nın tarım sektörünün toplam kaybının yaklaşık 500 milyon euro olduğuna dikkat çekti. Toplantıda Rusya'nın ambargosuna karşı hangi önlemlerin alınacağına karar vereceğiz" dedi.
Federal Gümrük Servisi FTS, 2013 yılında Polonya'nın 249.9 milyon dolar değerinde sebze ithal ettiğini bildirdi. Bu rakam Rusya'nın toplam ithalatının yüzde 8.7'sini oluşturuyor.