DANİMARKA’nın Slagelse kentinde polis tarafından öldürülen 48 yaşındaki Muammer Arslan’ı anmak için bugün öğleden sonra düzenlenen yürüyüş tehditler nedeniyle iptal edildi.
Sosyal paylaşım sitesinde duyuru yaparak yürüyüş düzenleyen Türkler, cuma sabahı yeni bir açıklama yaparak saat 15.00’de yapılacak yürüyüşün iptal edildiğini bildirdi. Açıklamada, bazı provakotörlerin yürüyüşü sabote edecekleri haberi alındığı için iptal edildiği bildirildi. Muammer Arslan’ın eşi Nazmiye ve çocukları 23 yaşındaki Bilal, 22 yaşındaki Melih ve 15 yaşındaki Salih, yürüyüşün yeni sorunlar yaratmaması için iptal edildiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Bazı provakotörlerin bizim yürüyüşümüzü kötü amaçlarına alet edecekleri haberini aldık. Bizim amacımız, bur tür olayların önüne geçilmesi hatta mümkünse bir daha gerçekleşmemesi için dikkat çekmekti. Ancak aldığımız ihbarlar nedeniyle amacımızın saptırılacağını düşünerek yürüyüşü iptal etmek zorunda kaldık. Bir hayatın hangi düşünce, etnik köken veya inançtan olursa olsun yaşama hakkı vardır. Hepimiz elin parmakları gibi birbirimize benzemiyoruz ama ortak olan yanımız bu toplumun bir parçası olmamız. Baskı altında toplumumuzun, parçalanması, kargaşalık çıkarılması ve yara almasına karşı olduğumuzu bildiririz. Ailesi ve yakın dostları olarak adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Anma töreni ise uygun bir zaman ve zeminde yapılacaktır. Saygı ve anlayış bekliyoruz."
Muammer Arslan, geçen hafta Cuma günü bir eğlence yerinde görevli güvenlik elemanı ile tartışmış elindeki bıçağı bırakmadığı gerekçesiyle çağrılan polis tarafından kasığından vurulmuştu. Muammer Arslan olay yerinde kan kaybından ölmüştü. Muammer Arslan’ı vuran polisin ise birkaç gün izin yaptıktan sonra tekrar görevinin başına döndüğünü bildiren bölge emniyet müdürlüğü, söz konusu polisin mahkeme tarafından suçlu bulununcaya kadar görevinde kalacağını bildirdi.