OSLO Eyalet Meclisi Milletvekili Mertefe Bartınlıoğlu, polisin, sokakta çiş yapanlara ceza kesmesinin yeterli olmadığını, caddeleri pisleten polis atları için de cezai işlem uygulanması gerektiğini söyledi.
Sağ Partili Türk politikacı Mertefe Bartınlıoğlu, konuyu meclise taşıyacağını belirterek şöyle dedi:
"Kamuya ait pislikler, özel şahıslara ait pisliklerden daha mı kıymetli? Şehir merkezinde insanlara konulan çiş yasağı devriye gezen polisin atları için de konulmalı. Polisler, atların sokak ve caddeleri pisletmesini önlemek için torba kullanabilir. Kanun herkes için eşittir. Oslo caddelerinde atları görmek çok güzel ancak atların bıraktığı pislikleri temizlemek belediye için yük oluşturuyor. İnsanlar sokakta çiş yaptı diye ceza yazan polisin, atları ile sokakları kirletmesi doğru değil. Bence Oslo polisinin elinde bulunan 15 at, suçluları yakalamakta kullanmak yerine daha çok gösteriş için."
AT KÖPEK GİBİ DEĞİL
Atlı polis birimi şefi Mari Engestöl Rögeberg, atların köpeklere benzemediğini, atların saman yedikleri için pisliklerinin de kuşlar tarafından yenildiğini belirterek "Birçok kişi atlarla devriyeye çıkmadan önce ihtiyaçlarını gidermeleri için neden gezdirmediğimizi soruyor. Atlar köpekler gibi değil. Atlar istedikleri zaman ve istedikleri yere pisliğini bırakıyor. Ot yedikleri için pisliklerini kuşlar yiyor. Bartınlıoğlu’nun dediği doğru değil. Atlar göstermelik değiller. Suçluları yakalamada, gösterileri bastırmada önemli görev üstleniyorlar. Atlar arkalarında torba ile koşamazlar" diye konuştu.
Oslo Eyalet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı Guri Melby, Mertefe Bartınlıoğlu’nun meclise sunacağı öneriyi detaylı ele alacaklarını söyledi.