ALMANYA'nın Oldenburg kentindeki Hacı Bayram Camii'ni 30 Ağustos cumartesi günü saat 05.00 sıralarında kundaklamak isteyenleri  yakalamak için polisin başlattığı çalışma sürüyor. İki kişi oldukları tahmin edilen saldırganlar olay günü beraberinde getirdikleri molotof kokteylini ateşleyerek caminin ön cephesinde cam olan kısma atarak kaçtı. Camlarının sağlam olması camiyi yanmaktan korudu. Atılan molotof kokteyli sonrası caminin dış cephesinde küçük çaplı hasar oluştu.
Oldenburg DİTİB Hacı Bayram Camii Dernek Başkanı Mehmet Aydın camilerine yönelik saldırının başta kendileri olmak üzere herkesi şoke ettiğini söyledi. Hacı Bayram Camii'nin bölgenin ilk minareli camisi olduğunu, minarenin Alman dostları tarafından yapıldığını anlatan Aydın, şöyle dedi:
"Camimiz barış ve huzur simgesidir. Bu nedenle bu saldırı bizi derinden üzdü. Kim ve neden bu camiyi yakmak istedi bilmiyorum. Ama biz bu kentte oluşturulan barış ve dostluk bağının bozulmasına izin vermeyeceğiz. Camiye saldırı sonrası Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay ile Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner buraya gelerek bizimle yakından ilgilendi. Polis de ciddi bir çalışma ve araştırma başlattı. Saldırıyı yapanları şiddetle kınıyor ve bir an önce yakalanmalarını umut ediyoruz."
CAMİYE EK GÜVENLİK KAMERALARI TAKILDI
Cami Dernek Başkanı Mehmet Aydın, Hacı Bayram Camii'nin sanayi bölgesinde bulunduğunu, kaliteli malzemelerden yapıldığını, güvenlik kameraları olduğunu, saldırı sonrası birkaç ilave daha yapıldığını anlattı. Aydın, şöyle dedi:
"Camiye saldırıda bulunanlar güvenlik kamerasında görülüyor. Ancak polis soruşturma nedeniyle bu görüntülerin basına vermiyor. Görüntülerde 2 kişi gelip camiye molotof kokteyli atıyor. Atılan molotoflara göre caminin kül olması gerekiyordu. Çok şükür önemli hasar meydana gelmedi ve can kaybı olmadı. Biz de camiye ek güvenlik kameraları koyduk."

FOTOĞRAFLI