SERVETİNE rağmen başındaki pembe örgü şapkası ve mütevazı tavrı ile tanınan, Norveçli milyarder 90 yaşındaki Olav Thon servetini hayır işlerine bağışladı.
Norveç'in en zengin ikinci kişisi konumundaki Olav Thon, servetini hayır işlerine bağışladı. Olav Thon 100 yaşına kadar yaşamayı düşündüğünü ve önünde daha 10 yılı bulunduğunu belirterek, "Bundan sonra servetime ihtiyacım yok. Onun için oluşturulan bir fon aracılığı ile hayır işlerine kullanılmasını istiyorum" dedi. Yaklaşık 25 milyar Kron (3 milyar Euro) serveti bulunan Olav Thon, kurulan fon aracılığı ile her yıl 50 milyon kron (6 milyon Euro) paranın hayır işlerine harcanacağını söyledi. Olav Thon servetini, sahibi olduğu binalar, alışveriş merkezleri ve otellerden elde ettiğini belirtti. Armatör John Frederiksen'den sonra ülkenin en zengin ikinci şahsı olan Olav Thon, şöyle konuştu:
"100 yaşıma girmeme 9-10 yıl kaldı. Olav Thon Grubu'na ait servetimin ileride çok iyi amaçlarla kullanıldığından emin olmak için daha şimdiden bir fon oluşturdum ve servetimin tümünü hayır işlerine bağışladım. Örneğin, firmalarımda daha çok kişiye iş imkanı sağlanacak, çalışanlara daha iyi imkanlar yaratılacak, sosyal konutlar yapılıp dar gelirlilere konut imkanı sağlanacak." 
Olav Thon'un, Norveç'te 23 alışveriş merkezi, Norveç, İsveç, Brüksel ve Roterdam'da Thon otelleri, ofis ve konut binaları ayrıca Norveç ve Danimarka konfeksiyon mağazaları bulunuyor.