HAVA kirlilik oranının yüksek değerlere ulaştığı Paris’te
'Alternatif trafik uygulaması' kapsamında bugün tek sayılarla biten plakalı araçların  trafiğe çıkmasına izin verildi. Kamyonların trafiğe çıkması yasaklanırken sadece ticari taksi ve acil hizmet veren araçların dolaşmasına izin verildi. Paris’te geçen hafta hava kirliliği nedeni ile cuma günü başlayan 3 günlük toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanımın da süresi uzatıldı. 
Yaklaşık 700 polis, alınan bu tedbirin uygulanmasını kontrol etmek için belli noktalarında seferber edildi. Parisliler'in yaşamını kolaylaştırmak için, toplu taşıma araçları otobüs, metro ve banliyölere giden trenlerin bugün de ücretsiz olduğu duyuruldu. Fransa Başbakanı Jean- Marc Ayrault , saat 07.00'de Paris polis merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi ve çalışmaları yerinde izledi.
Paris'te kirliliği azaltabilmek için Alternatif trafik uygulaması 22 komşu belediyeler ile yürürlükte. Gerekirse "alternatif trafik uygulaması uzatılacak.
Kurallara uymayanlara 22 euro ceza kesileceği açıklandı. Sabah başlayan denetimlerde saat 12.00’ye kadar 3 bin kişiye ceza yazıldı.

GÖ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)