PARİS’te Ermeni soykırım iddialarına karşı Türkler'in protesto yürüyüşünü organize eden heyette bulunan Emine Çetin Bozkurt’u ölümle tehdit eden şüphelilere yönelik davanın görülmesine Vesaille Temyiz Mahkemesi'nde devam edildi. Yargıç, delillerin yeniden ele alınıp incelenmesi için mahkemeyi 18 Mart tarihine erteledi.
Paris’te Ermeni soykırım iddialarına karşı Türklerin protesto yürüyüşünü organize eden heyette bulunan Bozkurt, yürüyüş ardından defalarca telefonla aranarak ölümle tehdit edildi. Bozkurt’u tehdit eden kişiler, Fransız polisi tarafından, aylar süren teknik takip sonucu bulundu. Araştırmalar sonucunda Ermeni asıllı Fransız vatandaşı iki kardeşin kimliğine ulaşan Polis, yaptığı ani ev baskını ile şüphelileri Paris’te gözaltına aldı. 40 ve 45 yaşlarında 2 şüpheli, ilk sorgularında suçlamaları reddetti. Açılan davada sanıklar beraat ederken Emine Çetin Bozkurt, kararı temyize götürdü. Temyiz mahkemesi delillerin yeniden ele alınarak, tehdit edilen diğer mağdurların dosyalarının da incelenmesi için davayı 18 Mart'a erteledi. Davacı Emine Çetin Bozkurt, şöyle dedi:
"İfade ve düşünce özgürlüğünü savunduğumuz için tehdit almıştık. Davada sanıklar beraat etti. Daha sonra temyize gittik. Bu ikinci temyiz mahkemesi. Burada da ertelendi. Delil yetersizliğinden değil, delillerin yeniden ele alınıp incelenmesi için davamız 18 Mart'a ertelendi. Davada mağdur olan arkadaşlarımıza yönelik tehditler incelenecek, davalar birleşecek, birleştirmeyi düşünüyorlar. En azından şahit olarak dinlemeyi düşünüyorlar. Şahit olarak çağrılacak arkadaşların da telefon dökümleri incelenecek. Aynı telefonlardan ve aynı kişilerden mi tehdit aldılar bunları gözönünde bulunduracaklar."
Ermeni iddialarını inkarını suç sayan yasa tasarısının Fransa Milli Meclisi'ne getirilmesi Fransa'da yaşayan binlerce Türk'ün protestosuna sebep olmuştu. 22- 23 Ocak 2012 tarihlerinde Paris'te 30 bini kişinin katıldığı protesto yürüyüşleri düzenlemişti. Gösteri ardından Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi yetkilileri telefonla tehdit edilmiş ve bunun üzerine Emine Çetin Bozkurt hukuki süreci başlatılmıştı.