Paris'i kana bulayan katliamlarla ilgili insan avı sürerken, Fransız yetkililer, kaçak saldırganlardan Salah Abdeslam'ın Belçika'nın başkenti Brüksel'de yakalandığı duyurdu. Öte yandan, saldırıların talimatını verdiğinden şüphelenilen bir kişinin kimliği de açıklandı.

Associated Press'in haberine göre; Belçikalı Abdelhamid Abbaoud'un saldırıların talimatını verdiği ve şu anda Suriye'de olduğu düşünülüyor. 

Daily Mail'in haberinde, IŞİD'e birçok militan devşiren ve daha sonra onları eylemler yapmaları için Avrupa'ya geri gönderen Abbaoud'un daha önce "Avrupa'nın cihat başkenti" olarak nitelendirilen Molenbeek'te yaşadığı belirtildi. Haberde, Abboaud'un dünyayı şoke eden saldırıları Suriye'deki üssünden planladığının düşünüldüğü de yer aldı.

'ANA ŞÜPHELİ' YAKALANDI

Fransa polisi, şimdiye kadar Paris katliamıyla ilgili birçok sekiz şüphelinin ismini açıkladı. Stade de France stadyumuna yönelik saldırıyı gerçekleştiren üç intihar bombacısından birinin 20 yaşındaki Bilal Hadfi olduğu belirlendi. Stadyum önünde kendini patlatan diğer saldırgan ise Ahmed el Muhammed. Suriye'nin İdlib vilayetinden olduğu açıklanan Muhammed'in üzerinden henüz orijinalliği teyit edilemeyen Suriye pasaportu çıktı.

SALDIRILARI SURİYE'DEKİ ÜSSÜNDEN PLANLADI

IŞİD'e birçok militan devşiren ve daha sonra onları eylemler yapmaları için Avrupa'ya geri gönderen Abaaoud, 13 yaşındaki kardeşini de kendisiyle birlikte Suriye'de savaşmaya ikna etmiş. İngiliz Daily Mail gaztesinde yer alan ayrıntıya göre daha önce, "Avrupa'nın cihat başkenti" olarak nitelendirilen Molenbeek'te yaşayan Ebayud'un 129 kişinin öldürüldüğü saldırıları Suriye'deki üssünden planladığına inanılıyor.

5 CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarında 5. canlı bombanın da kimliği belirlendi. Paris Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada Bataclan konser salonundaki saldırganın 1987 doğumlu Fransız vatandaşı Samy Amimour olduğunu duyurdu. Amimour'un Fransız anti-terör ekipleri tarafından bilindiği belirtilirken, teröristin 3 yakınının da polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.