Paris'te meydana gelen silahlı saldırının müslümanlara mal edilmesi yükselişte olan İslam karşıtlığını zirveye çıkardı.

FRANSA'DA 24 SAAT İÇİNDE BİRÇOK CAMİ SALDIRIYA UĞRADI

Son 24 saat içinde Fransa'nın batısındaki Le Mans bölgesindeki bir camiye 4 el bombası atıldı ve bombalardan biri patladı. Cami etrafında patlamamış halde 3 el bombası ele geçirildi.

Fransa'nın güneyindeki Port-la-Nouvelle kentindeki bir mescide de akşam saatlerinde ateş açıldığı, saldırıda mescidin camlarının kırıldığı açıklandı.

ALMANLARIN % 61'İ İSLAM'I TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR

Avrupa genelinde son bir ay içerisinde birçok ülkede camilere saldırı düzenlenmişti.

Almanya'da yaklaşık 20 bin kişi müslümanları protesto gösterisi düzenlenmişti. Almanya'nın faşist örgütleri olarak adlandırılan neo-naziler müslümanlara yönelik saldırılarına devam ediyor. Almanya'da 16 yaşından büyük yaklaşık bin kişiyle görüşülerek hazırlanan araştırmaya göre de ülkede müslüman olmayan toplumun yüzde 61'i İslam'ın Batı dünyasına uygun olmadığı görüşünü savundu.

AVRUPA'DA İSLAM KARŞITLIĞI ARTIYOR

Araştırmaya katılanların yüzde 40'i da Müslümanların Almanya'ya göç etmesinin yasaklanması görüşüne sahip olduğunu belirtti.

BELÇİKA'DA MÜSLÜMANLAR TEDİRGİN

Avrupa'da yaşayan Müslümanlar Paris'te Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenenlen kanlı saldırı hakkında ne düşünüyor? Yaklaşık 700 bin Müslümanın yaşadığı Belçika'da tedirginlik hakim. Kanlı saldırıyı kınayan müslümanlar barış içinde yaşamak istediklerini belirtti. İşte o açıklamalar:

"Bizler Belçikalıların ve dünya vatandaşlarının her şeyi karıştırmayacağını ümit ediyoruz. Bizler terörist değiliz, Müslümanız ve barışçıl insanlarız. Dinimiz bizi birlikte yaşamaya davet ediyor."

"Bu duruma yönelik terör eylemlerinin kabul edilemez olduğunu söylemek istiyorum. Bizler Müslüman olarak barış istiyoruz, barış içinde yaşamak istiyoruz. Bizim için buna benzer eylemlerin İslam dininde yeri yok. Hiç kimse bu olayları hoşgörü ile karşılayamaz."

Brüksel'de saldırıyı şiddetle kınayan cami imamları İslamofobi tuzağına düşmemek gerektiği çağrısında bulundu.