PARİS Türk Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu Soma'daki kömür ocağı faciasında ölen işçiler için anma töreni düzenledi. Paris Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu'nda saat 09.15'te Soma'da hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Soma'da kurtarma çalışmalarının devam ettiğini,  hayatlarını kaybedenleri anmak için bir araya geldiklerini söyledi. Akil, Soma'daki faciaya ilişkin sahneleri gördüğü zaman isyan etmemesi, üzülmemesinin mümkün olmadığını söyledi. Büyükelçi Akil, şöyle dedi:
"Aileler için çok zor bazen televizyonda duyuyorlar. Bir kazada 3 kişi öldü. Rutin bir haber gibi okuyup, dinleyip geçiyoruz. Ama her bir kazada ölen kişinin etrafında bir ailenin olduğunu onlarca kişinin hayatının bir anda değiştiğinin günlük rutin içinde fazla idrak edemiyoruz. Bu kazada da 282 vatandaşımızın ölmesi gerek o bölgede, gerek ailere, gerekse ülkemizde çok büyük izler bırakacak. Eminim ki Türk milleti olarak daha önce büyük bu tür kazalarda yaşadığımız dayanışma ruhunu burda da sergileyeceğiz. Gölcük depreminde çok büyük acılar yaşamıştık. Milletimiz, halkımız dayanışma ruhu içinde acı çeken vatandaşlarımızın yardımına koşmuştu. Hükümetimize ilaveten eminim ki halkımız da sadece bu acıyı paylaşmayacak aynı zamanda da büyük bir dayanışma örneği gösterecektir. Elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyor mekenları cennet oldun diyorum."
Törende 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.Taziye defteri imzaya açıldı.

GÖ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)