KATOLİK aleminin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, son günlerde hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle sokak çatışmalarına sahne olan Ukrayna’da taraflar arasında yapıcı bir diyalogun inşa edilmesi için dua ettiğini söyledi.
Papa Francesco, Pazar günleri düzenlediği Angelus Duası’nda, kan dökülen protestoların yaşandığı Ukrayna’yı da unutmadı. Aziz Petrus Meydanı’nda inananlara hitap eden Papa, "Dualarımla Ukrayna’ya, özellikle şu günlerde orada yaşamını yitirenlerin ailelerine yakınlığımı belirtmek isterim" dedi.
Papa, bu ülkedeki kurumlar ve sivil toplum arasında, şiddet eylemlerinden kaçınılarak yapıcı bir diyalogun gelişmesi, herkesin kalbine barış ruhunun hakim olmasını ve ortak iyi arayışında olunması dileğinde de bulundu.
Papa, Çin Yeni Yılı dolayısıyla bu ülkeye iyi dileklerini iletti.
BARIŞ GÜCERCİNLERİ SALDIRIYA UĞRADI
Papa ayrıca, haftalardır protestoların devam ettiği Ukrayna başta olmak üzere dünya barışına dikkat çekmek amacıyla, yanındaki çocuklarla birlikte 2 beyaz güvercini salıverdi. Ancak güvercinler, bir karga ve bir güvercinin saldırısına uğradı.

EÇ(SS)