KATOLİKLERİN ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, öldükten sonra Aziz Petrus Bazilikası’na gömülmek istediğini vasiyet ederken, selefi gibi istifa etmek yerine ölene kadar Papa kalacağı sinyalini verdi.
Geçen hafta karşılaştığı sağlık sorunları nedeniyle programındaki bazı etkinlikleri iptal eden ve bu nedenle kamuoyunda endişe yaratan Papa Francesco, "Herkes gibi bir Papa’nın sonu da mezardır" diyerek, diğer papalar gibi Aziz Petrus Bazilikası'nı işaret edip, mezarının orada olacağını belirtti. Papa bu açıklamayı, Vatikan Bahçeleri’nde genç rahiplerle bir araya geldiği sırada yaptı.
Papa, Mayıs ayında Kutsal Topraklar ziyareti dönüşünde, zamanı gelince selefi 16. Benediktus gibi görevinden feragat edebileceği sinyalini vermişti. Ne var ki Papa’nın bu son açıklaması, istifa etmek yerine ölene kadar bu görevde kalacağı yorumlarına yol açtı. 19 Haziran’daki dini etkinlikte öngörülen uzun yürüyüşü gerçekleştirmeyen Papa, Cuma günü ise Roma’daki Gemelli Hastanesi’ne olan ziyaretini iptal etmişti. Papa, ertesi gün ise Fener Rum Patrikhanesi’nden gelen heyeti kabul edip, 24 yeni başpiskoposa ilişkin törene katılarak sağlığı hakkındaki endişeleri gidermişti.
İtalyan basınında yer alan haberlerde, yoğun programından dolayı Papa’nın yorulduğuna ilişkin yorumlar yapılıyor.