İŞADAMI Hüsnü Özyeğin, Çin'de kurduğu dev alışveriş merkezini davullu, ejderha danslı bir törenle açtı.
İşadamı Hüsnü Özyeğin, Çin'in kuzeydoğusundaki Shenyang kentinde inşa ettiği Star Mall adlı alışveriş merkezinin açılışını yaptı. Özyeğin, 300 milyon dolarlık projeyi tamamlayıp hayata geçirerek, Çin'deki en büyük Türk yatırımının altına da imza attı. Açışa kalabalık bir davetli topluluğu katılırken, ejderha dansı ve davul gösterisi gibi etkinlikler Çinlilerin yoğun ilgilisini çekti.
20 ÜLKEDEN 121 MAĞAZA
Özyeğin'in inşasına 2009'da başladığı 325 bin metrekarelik dev alışveriş merkezinde 20 ülkeden 121 marka yerini almış durumda bulunuyor. Bunlar arasında ZARA'nın sahibi olan İspanyol moda devi INDITEX'in yanı sıra GAP, H&M, MotherCare, Starbucks, Burger King, Pizza Hut, KFC and Sephora gibi küresel markalar dikkat çekiyor.
ABD EKONOMİSİNİ GEÇECEK
Geçen 30 yılda yatırım ve ihracata dayalı biçimde hızla büyüyen Çin, tüketime dayalı ekonomiye geçiş için çabalıyor. Başarılı yatırımlarıyla dikkat çeken Özyeğin'in Çin perakende pazarına yaptığı hamle bu açıdan büyük umut vaat ediyor. Gayri safi yurtiçi hasılası 10 trilyon dolara yaklaşan Çin'in, satın alma kapasitesi bazında ABD'yi birkaç yıl içinde geçmesi bekleniyor.
Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Forbes dergisinin yayımladığı En Zengin 100 Türk Listesi'nde 3 milyar dolarlık servetiyle geçen yıl üçüncü sırada yer aldı. Bankacılık ve finans alanındaki başarılarıyla tanınan Özyeğin, perakende, gayrimenkul, enerji ve liman işletmeciliği gibi alanlarda da uluslararası çerçevede boy gösteriyor.  

SK(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)