İTALYA’da Yönetmen ve Senarist Ferzan Özpetek’in son filmi ‘Allacciate Le Cinture (Kemerlerinizi Bağlayın)’, gösterime girdiği ilk hafta sonunda elde ettiği gişe hasılatıyla, 'Box Office' sıralamasında 2'nci sıraya yerleşti.
Ferzan Özpetek, İtalya’da 6 Mart’ta gösterime giren 'Kemerlerinizi Bağlayın’la yeniden adından söz ettirmeyi başardı. 414 kopyayla vizyona girdiği dördüncü günün sonunda 1 milyon 565 bin euro gişe hasılatına ulaşan film, böylece 6-9 Mart tarihleri arasındaki değerlendirmede 20 film arasında 2'nci sırayı elde etti. Birinci sırada ise, 2 milyon 401 bin Euro hasılatla ‘300: Bir İmparatorluğun Yükselişi’ filmi yer aldı.
Gerçek bir hikayeden esinlenilen 'Kemerlerinizi Bağlayın', yasak bir tutkudan, 13 yıllık bir evliliğin yolculuğuna çıkarırken, kahramanlarının kapıldığı duygusal ’türbülans’ ve ondan kurtulma çabalarını ele alıyor. Başrollerinde Kasia Smutniak, Francesco Arca, Filippo Scicchitano, Francesco Scianna ve Carolina Crescentini’nin oynadığı film, Türkiye’de ise 14 Mart’ta beyazperdede gösterilecek.
İTALYAN GAZETECİDEN SERT YORUM
Sosyal medyayı çok iyi kullanan Ferzan Özpetek ile Corriere della Sera gazetesinin ünlü yazarlarından Beppe Severgnini arasında Twitter’da polemik oldu. Severgnini filmi beğenmediğini, "Kemerlerinizi bağlayın ve yola çıkın: herhangi bir destinasyona, ama filmi görmeyin. Cesaret. En iyilerine bile oluyor bu sevgili ferzanözpetek" sözleriyle ifade etti.
Özpetek ise Severgnini’ye, "Günaydın. Filmi beğenmediğini anladım ama hem de filmi seyretmemeye davet ediyorsun:)" diye cevap verirken, Severgnini de, “Ferzan Özpetek filmi olduğuna inanamadım. Sürekli saatime baktığım için eşimle bile kavga ettik" diye yazdı. Özpetek’in, bunun üzerine "Teşekkürler Beppe, film çok iyi gitse ve beğenilse de yine de büyük reklam yapıyorsun:)" sözlerine ünlü gazeteci, "Filmler tartışılır, değil mi? Siz Kemerlerinizi Bağlayın’ı görmeye gidin ve sonra öfkelenin: ya bana ya da Ferzan Özpetek’le" diye karşılık verdi. Özpetek de, filmlerin tartışılabileceğini, ancak bununla, filmi seyretmeme çağrısı yapmanın farklı olduğunu yazdı. 
Tartışma sürerken, Özpetek’e çok sayıda hayranı sahip çıkarak, filmi şiddetle sinemaseverlere tavsiye etti ve övgü yağdırdı.

EÇ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)