AVRUPA'da 'Yeraltı dünyasının babası' olduğu suçlamasıyla İngiltere ve Fransa'da 4 kez tutuklanıp 15 yılını demirparmaklıklar arkasında geçiren yeraltı dünyasının tanınmış isimlerinden Nurettin Güven, Fransız mahkemesinin verdiği cezayı tamamladıktan sonra, kendi isteğiyle Türkiye'ye döndüğünü söyledi. Güven, eski bir suçlamadan dolayı Türkiye'de 2.5 yıl hapis yattığını belirterek; Fransa'da kaldığı iki cezaevinde 'Çakal Carlos' ile 7 yılda nasıl iyi arkadaş olduğunu anlattı.
"CARLOS İLE 7 YIL GEÇİRDİM"
Nurettin Güven, 2005 yılında Fransa'da Clairvaux Cezaevi'nde 'Carlos' olarak bilinen Ilich Ramirez Sanchez ile karşılaştığını anlatırken şöyle dedi:
"Bana ilk 'Hoşgeldin' diyen insanlardan bir tanesiydi. 3.5 yıl aynı cezaevinde kaldık. Sonra Paris'te Poissy Cezaevi'ne gitti. Belli bir müddet sonra ben de Paris'teki Poissy Cezaevi'ne gittim. Aynı cezaevinde 3.5 sene daha kaldım. Toplamda 7 sene beraber yattık. Bana bir kardeşten daha öte dostluk, arkadaşlık, sohbet.. Beraber namaz kıldık. Onda olmadı ben verdim, bende olmadı o verdi. Kardeş gibi ilişkilerimiz devam etti. Şu an her pazar günü beni arıyor. Her aradığında içerde olmasından dolayı vicdan azabı çekiyorum. 19 senedir içeride. Bana göre suçlu değil. Suçlu olsa bile cezasını yeterince çekti. Biran önce ülkesine gönderilmesini bütün kalbimle Allah'tan diliyorum. Carlos adına yaptıklarından ve yazdıklarından İsrail hükümeti alınmışsa onun adına ben özür diliyorum. Fransız halkına bir kötülüğü varsa ben özür diliyorum bir an önce serberst kalmasını temenni ediyorum. Hayatında çeşitli yaşadıklarını sohbetlerimizde bana anlattı. Apo ile olan konusunda detaya girmek istemiyorum. Günlüğünün öldükten sonra yayınlanacağını söyledi . O konuyla ilgili birşey söylemek bana yakışmaz. İnşallah çıkınca kendi özgür iradesiyle anlatır. O da ben de PKK'nın olaylarını tasvip etmiyoruz. Ben de Kürdüm ama PKK'nın olaylarını tasvip etmiyorum. Kürt halkının var olma mücadelesini herkes destekliyor ama bu terörle olmaz, günümüz değişti."
" BEN İMAM OLAYIM SEN MÜEZZİN OL' DEDİM"
Nurettin Güven, 'Carlos' olarak bilinen Ilich Ramirez Sanchez'e kendisinin yüzünden tutuklandığını söylemesi üzerine beraber güldüklerini ifade ederken, şöyle dedi:
"O, iyi bir insan. 1974'te İslam'ı kabul etmiş. Bir gün 'Ben imam oldum' ona 'Müezzin ol' dedim, baktım ezan okuyamıyor. Ona orada 3- 4 dua öğrettik. Müslüman devrimci güzel bir komünist insan. Carlos'la kardeş gibiydik. Biz de ahde vafa bir günlük değildir ölene kadardır. İlich Ramirez Sanchez komünist kardeşime elimden geleni yapacağım. Aramızda karşılıklı bir gönül bağı vardır. Paylaştığımız çok sırlar var. Gerek Carlos gerek Bask militanlarıyla kardeşçe ilişkilerimiz vardı. Avukat eşi vasıtasıyla haberleşme sağlamış olabilir. Ayrıca telefonlar dinlendiği için kredin varsa dünyada istediğin numarayla sabah 08.00 den akşam 6'ya kadar görüşebiliyorsun. Rehberinizde olan kişi sayısı 50'yi geçmiyor" dedi.
CARLOS İLE TELEFONDA KONUŞTU
Özgürlüğüne kavuşmasının ardından ilk kez 'ya konuşan Nurettin Güven, 7 yıl beraber kaldığı cezaevinde sırdaşı olarak tanımladığı, 'Çakal Carlos' olarak bilinen İlich Ramirez Sanchez ile telefonda konuştu. Carlos ile telefonla konuştuktan kendisini bir kardeş gibi çok yakın gördüğünü, Canlos'un serbest bırakılması için kampanya başlatacağını, gerekirse onun namına İsrail'den özür dileyeceğini söyledi.
İŞTE O TELEFON KONUŞMASI
- Güven: Nasılsın, iyi misin? Ne yapıyorsun?
* Carlos: İyiyim.
- Güven: İnşallah senin özgürlüğün için konuşuyouz. İnşallah özgür kalacaksın
* Carlos: İnşallah, İnşallah.
- Güven: Arkadaşlar nasıl orada?
* Carlos : Onlar iyi.
- Güven: Gazeteci arkadaşlarla röportaj yapıyoruz.
* Carlos: Benle röportaj yapılacaksa önce benim avukatla konuşulursa daha iyi olur. Çok gazeteci hakkımda yalanlar yazdı.
- Güven: Seni oradan çıkartmak ve ülkene dönmeni sağlamak için elimden geleni yapacağım. Sen orada 17 yıldır cezaevindesin, değil mi kardeşim? 
* Carlos: 17 yıldan fazla. Benimle ABD uğraşıyor
- Güven: Bence ABD değil, asıl uğraşan İsrail. Ben gerekirse senin adına İsrail'den özür dilerim. İnşallah haftaya sana güzel haberler vereceğim.
* Carlos: İnşallah, kendine iyi bak.
Nurettin Güven, 'Carlos' olarak bilinen Ilich Ramirez Sanchez'in 20 yıl hapiste yattığını, çok yaşlandığını, kendisini çok sevdiğini vurgulayarak, "Sağlığını kaybetti. Sağlığı cezaevi koşullarına uygun değil. Artık ülkesine gönderilmesi gerekir. Herkesin onu özgürlüğüne kavuşturması görevimiz" dedi.