NORVEÇ’in başkenti Oslo’da perşembe günü 83 yaşındaki Kjell Rördam bankadan çektiği 5 bin kron ile evine giderken şehir merkezinde güpegündüz saldırıya uğradı. Arkasından kafasına bir cisimle vuran soyguncu yaşlı adamın bankadan yeni çektiği paraları alıp kaçtı. Çevredekilerin yardımı ile ambulans çağrılarak hastaneye kaldırılan Kjell Rördam’ın durumunun iyi olduğu bildirildi.
Yaşlı adam kendisine ilk yardımı yapanlardan VG gazetesi muhabiri Kyrre Lien’e, "Arkamdan gelen şahıs önce kafama bir şey vurdu sonra boynuma sarılarak beni yere yatırdı. Ayrıca başımı yere vurduğum için kendimi savunacak gücüm kalmamıştı. Saldırgan elini para bulunan cebime sokarak bankadan yeni çektiğim 5 bin konu alıp kaçtı. Gördüğüm tek şey saldırganın açık tenli olduğuydu" dedi.
Emniyet Müdürlüğü'nden Tor Jökling yaşanan olayın ilk olmadığını belirterek, "Maalesef benzeri olayları sık yaşamaya başladık. Zayıf ve savunmasız insanlara yönelik saldırı ve soygunlar attı. Özellikle bankadan para çekenlerin dikkatli olmaları gerekiyor. Saldırganın kimliğini belirledik, polisin tanıdığı sabıkalı 20 yaşlarında biri" dedi.
Bu yıl Oslo’da 997 soygun olayı yaşandığı, bunlardan 138’inin ağır olduğu bildirildi. Tor Jökling, benzeri olayların bir yılda yüzde 15 arttığını söyledi.