İsrail güçleri Filistin ayaklanmasının başladığı ekim ayında ilk bıçaklı eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen Muhanned el-Halebi'nin evini yıktığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan 3 Ekim'de bıçaklı eylem gerçekleştirdiği iddiasıyla İsrail güçlerince öldürülen Muhanned el-Halebi'nin babası Şefik el-Halebi, İsrail güçlerinin sabah erken saatlerde Ramallah'taki, Er-Reyhan mahallesine baskın düzenlediğini ve askeri buldozerlerle evlerini yıktığını kaydetti.

İsrail güçlerinin bölgeyi tamamen kapattığını ve kimsenin girmesine izin vermediğini aktaran Halebi, ev çevresinde askerler ile Filistinliler arasında arbede yaşandığını söyledi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, askerler ile Filistinliler arasında yaşanan şiddetli gerilimde İsrail güçleri gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullandı.

Kızılay ekipleri ise Halebi'nin evinin çevresinde plastik mermiyle yaralanan 3 kişinin hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Kudüs Üniversitesinde Hukuk Fakültesi öğrencisi olan ve İslami Cihad Hareketi üyesi Muhanned el-Halebi 3 Ekim'de İsraillilere karşı bıçaklı eylem gerçekleştirdiği iddiasıyla öldürülmüştü.