Galip ERAYDIN, () - İSRAİL'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler'in sayısının 580'e yükseldiği, ölenlerden 130'unun ise çocuk olduğu belirtiliyor. İsrail'in 'koruyucu hat' adı ile 7 Temmuz'da başlattığı operasyonda yaralananların sayısının ise 3 bin 500'ü aştığı belirtildi.
HASTANELERİ DE VURUYORLAR
İsrail topçu birlikleri başta Şucaiyye, Ez-Zeytun ve Et-Tuffah olmak üzere Gazze'nin doğusundaki sınır bölgeleri bombalamayı sürdürürken, bölgenin kuzeyindeki Beyt Hanun Hastanesi yakınlarına 5 roketin düştüğü belirtiliyor.
İSRAİL ASKERLERİ GAZ KULLANDI
İsrail ordusunun Gazze kentinin kuzeyindeki Eş-Şeyh Rıdvan Mahallesi, batısındaki En-Nafak Caddesi ile orta kesimindeki Zehra kentine bir tür gaz ile saldırdığı belirtiliyor. Atılan gazın insanların nefes alışlarını engelleyen türden bir gaz olduğu iddia ediliyor.
ÇİVİLİ BOMBA
Filistin İnsan Hakları Merkezi ise İsrail ordusunun ölü ve yaralı sayısını arttırmak için 17 Temmuz’da tanklardan yerleşim yerlerine çivili bombalar attığını duyurdu. Bu bomların patlaması ile içlerindeki çivilerin çevreye saçılarak, bombanın etkisini arttırdığı belirtiliyor.
CAMİLERİ BOMBALIYORLAR
İsrail ordusunun Gazze'de farklı bölgelerde hava saldırıları ile 3 camiyi hedef aldığı belirtildi. Şuheda el-Aksa Camisi'ne atılan füze ile cami tamamen yıkıldı. Refah kentinde El-Faruk Camisi ile Deyr el-Belah kentinde El-Ebrar Camisi de İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen bombardımana maruz kaldı. Camilerin tamamen yıkıldığı belirtiliyor.
İSRAİL'İN "ÇOCUKLARI 'KALKAN' OLARAK KULLANIYORLAR" ALGI OPERASYONU SÜRÜYOR...
İsrail'in dünyanın gözü önünde yaptığı katliama karşı, resmi makamlarınca başlatılan 'algı' operasyonu ise sürüyor. İsrail'in sosyal medya hesaplarından Hamas'ın çocukları 'kalkan' olarak kullandığı, İsrail'in ise kendisini korumaya çalıştığı şeklinde sürekli paylaşımlarda bulunulurken dünyanın dört bir yanından insanların İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın " @IsraelMFA " hesabına tepki mesajları yazdıkları görüldü.
SOSYAL MEDYADA KILIÇLAR ÇEKİLMİŞ
Yaşanan gelişmelere dair sosyal medyada, özellikle de Twitter'da taraflar birbirlerini çok sert şekilde eleştiriyor. İsrail'in Gazze katliamına öfke olarak atılan twitlere karşı İsrailliler ise İsrail ordusunun halkını koruduğunu, yapılanın 'normal' olduğunu savunuyor. İsrail hükumetinin 'kalkan' algısının özellikle İsrail'i savunan kesimlerce sıkça kullanıldığı görüldü.

FOTOĞRAFLI