ALMANYA'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Oldenburg kentinde 2014, 'Türkiye yılı' ilan edildi. Bu yıl içinde, her ay yapılacak etkinliklerle Türkiye'nin kültürü, sanatı, Türk insanının yaşamı, dili ve mutfağı Oldenburglulara tanıtılacak. Türkiye yılı programı 12 Mayıs'ta düzenlenecek açılışla start alacak. Türkiye yılı nedeniyle kentin önemli noktalarına Türkiye'yi tanıtan afişler asılacak.
TÜRKİYE DOĞRU BİR PARTNERİMİZ
Türkiye yılı nedeniyle Oldenburg Büyükşehir Belediye Binası'nda bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner tarafından düzenlenen toplantıda, yapılacak etkinlikler anlatıldı ve Türkiye tanıtımında kullanılacak afişler gösterildi. Türk habercileri Türkçe "Hoş geldiniz" diyerek karşılayan Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Schwandner, toplantı sonrası Türk ve Alman habercilere açıklama yaptı. Türkiye'nin Almanya için iyi ve doğru bir partner olduğunu söyleyen Gerd Schwandner, ellerinden geldiğince 2014 yılında Türkiye'nin tanıtımını yapacaklarını söyledi. Oldenburg'da 10 bin dolayında göçmen kökenli yaşadığını, bunlardan 3 veya 4 bininin Müslüman olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gerd Schwandner, "Türkiye ile her alanda çok iyi bağlarımız var" dedi.
ÇOK KAPSAMLI BİR TANITIM OLACAK
Oldenburg belediyesinde uyum sorumluluğuna getirilen Sosyal Pedagog Dr. Ayça Polat ise, belediyenin almış olduğu kararın Türkiye'nin tanıtımı açısından önemini vurguladı. Projede kendisinin de görevli olduğunu belirten Polat şunları söyledi:
"Oldenburg'da yaşayan insanlara Türkiye'yi tanıtmak istedik. Biz bunu daha önce Çin ve Güney Afrika için de yapmıştık. Mayıs ayında açılışı yapılacak olan etkinliklerde Hacivat ile Karagöz gösterileri olacak. Bursa ile kardeş şehir olma yolunda yapılan çalışmalar ortaya konulacak. Konferanslar düzenlenecek ve politik konular gündeme getirilecek. Türkiye'nin sanatı ve sanatçıları tanıtılacak. Kitap fuarında Türk çocuk kitapları tanıtılacak. Türkçe okumalar olacak."

MU(SS)