BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın karma öğrenci yurtları ve evleri ile ilgili yeni düzenleme yapılabileceği açıklamaları dış basında da yankı buldu. 
ABD'de yayınlanan Wall street Journal gazetesi, haberi 'Türkiye'nin yeni kültür savaşında yeni bir cephe: karma öğrenci evleri' başlığı ile duyurdu. Gazete, ulusal çaptaki hükümet karşıtı gösterileri başarıyla başından savuşturduktan sadece 3 ay sonra Türkiye Başbakanı'nın ülkenin tatsız kültürel tartışmasına öğrenci evleri ile yeni bir cephe açtığı yorumunu yaptı. Karma öğrenci konaklamalarının muhafazakar olan Türkiye'de yaygın görülmediğini ancak Erdoğan'ın açıklamalarının sosyal medyada tartışmaya neden olduğunu yazan gazete, liberallerin Erdoğan'ı halkın özel hayatlarına müdahale etmek ve toplumu İslamileştirmekle suçladığını aktardı.
Gazete, son yapılan anketlerde, Türklerin büyük bir çoğunluğunun hükümetin giderek artan otoriterliği ve özel yaşamlara müdahalesi konusunda endişelerinin arttığı sonucu çıktığını yazdı. 
Fransız Haber Ajansı (AFP) ise, Türkiye'nin muhafazakar Başbakanı'nın salı günü yaptığı basın toplantısında, karma öğrenci yurtlarına karşı planı savunmasının çoğunluğu Müslüman ancak, laik olan Türkiye'de tartışmaları ateşlediğini yazdı. Ajans, karşıt görüştekilerin de Erdoğan'ın iktidarında Türk toplumunun her zamankinden daha fazla kutuplaştığı ve Türkiye'nin muhafazakar bir İslam'a doğru kaydığını savunduklarını aktardı.