KOSOVA'da içinde bulundukları ağır durum nedeniyle 1 ay içeresinde 3'üncüü kez protesto düzenleyen, Kosova Süt İşletmeleri Derneği ile Kosova Süt Üreticileri Derneği üyeleri Kosova Başbakanlık binası önünde yüzlerce litre süt dökerek protesto düzenledi. Öfke içinde olan süt üreticileri 'Hırsızlar' diye bağırdı. Başbakanlık binasını koruyan polis ise müdahale etmeden olayları şaşkınlık içinde seyretti.
Başkent Priştine'de 3'üncü kez protesto düzenleyen Kosova Süt İşletmeleri Derneği ile Kosova Süt Üreticileri Derneği’nin 2 binin üzerinde üyesi, Rahibe Terasa Bulvarı'nda toplanarak başbakanlık binası önüne yürüdü. 'Yerli ürünler, sağlam gelecek', 'Çifte standartlara hayır', 'Yerli ürünleri destekleyin' gibi yazılı pankart taşıyan yüzlerce süt üreticisi, 'Hırsızlar' , 'Kosova Düşmanları' sloganları attı.
Protesto gösterisinde konuşma yapan Kosova Süt İşletmecileri Derneği Başkanı Ramadan Mema, devlet kurumlarının süt üreticileri ile süt işletmelerine yerli süt ürünleri ile süt üreticilerinin dış rekabet karşısında korunması için acilen yasal önlemler almasını istedi. Mema, düzenledikleri protesto ile, devlet kurumlarının süt üreticileri ile süt işletmelerine karşı duyarsız kalmalarını eleştirdi. Mema Kosova Hükümetinin hiç bir talebe cevap vermeyerek Kosova’daki 30 bin süt üreticisine, 500 bin euroluk zarar verdiğini ifade etti. Ramadan Mema bir hafta içinde Kosova Hükümetinin istemlerini yerine getirmemeleri durumunda gümrük kapılarını abluka altına alacaklarını belirti ve ardından protestoculardan sütlerini Başbakanlık binası avlusuna fırlatmalarını istedi. Yüzlerce çiftçi ellerinde bulunan sütleri başbakanlık binası avlusuna fırlatmaya ve başbakanlık girişine sütleri dökmeye başladı. Süt saldırısına maruz kalan Kosova Başbakanlık binası avlusundaki polis de olayları şaşkınlık içinde izledi. Olayın ardından süt üreticileri sakin bir şekilde olay yerinden ayrıldı.