Temel ELCİVAN/OBERHAUSEN, ()- ALMANYA'nın Oberhausen kentinde bulunan ve kanserli çocuklar ile ailelerine yardım eden Umut Yolu Derneği, yaz tatilinin ardından çalışmalara hız verdi.
Derneğe ait bahçe evinde toplantı düzenleyen Umut Yolu Derneği yöneticileri, bu yıl gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Umut Yolu Derneği Başkanı Aynur Çelikdöven, kurban bayramında hastanede tedavi gören çocuklar ve aileleri için, bir bayram eğlencesi planladıklarını belirtti. Derneğe gelir amaçlı etkinlikler de yapacaklarını anlatan Aynur Çelikdöven, "Kasım ayı içerisinde üyelerimizin de eğlenebileceği ve aynı ayda derneğimize maddi katkı sağlayacağına inandığımız bir kadınlar matinesi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" dedi.
"İNSANLAR KANSER HASTALARINDAN KAÇIYORLAR"
Bir çocuğunu kansere kurban vermesinin ardından 2001 yılında Umut Yolu Derneği'ni kurduğunu hatırlatan Başkan Aynur Çelikdöven, şöyle dedi:
"Nefes aldığım sürece bu yolda hizmet vermek istiyorum. Çoğu insan kanser hastasından dolayısıyla bizim derneğimizden uzak duruyor. Biz her 2 haftada 1 Essen Klinikum'da tedavi gören çocukları ve ailelerini ziyaret ediyoruz. Sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çoğu aile nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyor, çoğu Almanca konuşamıyor, derdini anlatamıyor. Arkadaşlarımla beraber bu insanların yanında oluyorum. Ama çocukları tedaviyle sağlığına kavuşan aileler de, çocuğu vefat edenler de sonra bir daha derneğe uğramıyor. Yani eski günlerine dönmek istemiyor, acılı günlerini hatırlamak istemiyorlar. Hastası olmayan insanlar ise, kanser denilince zaten uzaklaşıyor. Bundan dolayı yeterli desteği bulamıyoruz. Projemiz çok, ama yeterli insan bulmakta zorlanıyoruz. Dokuz ya da 11 kişilik yönetim kurulu arkadaşlarımızla, zor anlar yaşadığımız oluyor.
Çocuğunun tedavisi sırasında Umut Yolu Derneği yöneticileri ile tanışan Nurettin Cangir toplantıda, "Allah kimsenin başına bu tür hastalıkları vermesin. İnsan böyle hastası varken evine, iyileşince de hastaneye gitmek istemiyor. Önemli bir hizmet veren Umut Yolu Derneği'ne bundan sonra elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI