ABD Başkanı Barack Obama'nın, Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak için gittiği Hollanda'da, Gizli Servis skandalı görüldüğü ortaya çıktı.
Obama'yı korumakla görevli Gizli Servis elemanlarından biri otelin koridorunda sarhoş olarak yerde yatarken, otel görevlileri tarafından bulundu.
Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, ABD Başkanı'nın Hollanda'ya gelişinden bir gün önce patlak veren skandal ardından sarhoş olarak bulunan gizli gervis elemanı ile birlikte, kendisine müdahale etmeyen iki gizli servis elemanı 'disiplin suçları' kapsamında Pazar günü ABD'ye gönderildi.
Gizli Servis Sözcüsü Ed Donovan, Amerikalı ajanların disiplin dışı davranışlarının herhangi bir güvenlik sorunu yaratmadığını belirtti. ABD'ye geri gönderilen elemanların seçkin ve çok özel eğitimden geçmiş olan Gizli Servis Karşı Saldırı Takımı üyeleri oldukları, Obama'ya karşı olası bir suikast durumu için görevli olarak Hollanda'ya gönderildikleri açıklandı. Gizli Servis elemanlarının, Kolombiya'nın Cartagena şehrinde 2012 yılında patlayan fuhuş skandalının ardından geçtiğimiz mayıs ayında bir Gizli Servis ajanının bir kadının otel odasına girmeye çalıştığı ortaya çıkmıştı.
 

NA(GE/İD)