Obama doğruladı! IŞİD onu da öldürdü

ABD Başkanı Barack Obama, terör örgütü IŞİD'in alıkoyduğu ve koalisyon ülkelerininSuriye'deki hava saldırısında öldüğü öne sürülen Amerikalı Kayla Jean Mueller'in ailesine başsağlığı diledi.

Obama, yaptığı yazılı açıklamada, "Kayla Jean Mueller'in öldüğünü öğrenmekten derin üzüntü duyuyoruz. Amerikalılar adına, Michelle (Obama) ve ben, Kayla'nın ailesine ve sevenlerine en içten taziyelerimizi sunuyoruz. Bu inanılmaz derecede zor zamanlarında, ülkemiz onların acısını paylaşıyor" ifadesini kullandı.

Dünyanın birçok yerinde gönüllü olarak çalışan Mueller'in hayatını insanlara yardım etmeye adadığını belirten Obama, açıklamasında "Kayla'nın yardıma ihtiyacı olanlara kendini adaması ve bu uğurdaki sevdası, bizlere, insanlığın temel ahlakının, en büyük kötülükler arasında bile yaşayabileceğini gösteriyor" ifadesine yer verdi.

Ailesine kefen içinde fotoğrafı gönderildi

Wall Street Journal gazetesine Kayla Mueller’in ailesine IŞİD tarafından genç kadının kefen içinde fotoğrafı gönderildi. 3 kare fotoğraftan biri kefen içindeydi. Diğer iki fotoğrafta ise genç kadının başörtüsü takılmış hali vardı. 

 

"Ne zaman ve nasıl öldüğü henüz teyit edilmedi"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Mueller’in ölüm nedeninin teyit edilemediğini söyledi.

Suriye’de başka ABD vatandaşlarının kayıp olduğuna dair bilgilere işaret eden Psaki, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermektense kaçındı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby de Mueller’in ölümünden IŞİD’in sorumlu olduğunu, ancak Mueller’in ne zaman ve nasıl öldüğünü şu anda teyit edemediklerini bildirdi. "Hiç kimsenin ABD ordusu kadar dikkatli operasyon planları yapamayacağını" ifade eden Kirby, "Hiçbir soruya yer bırakmadan söyleyebilirim ki, birkaç gün önce yapılan hava saldırısı da aynı özen ve dikkatle koordine edildi, planlandı ve yerine getirildi. Bu hava saldırının sonucu olarak da herhangi bir sivil kayıp olduğuna dair hiçbir işaret yok" dedi.

Kirby, vurdukları yerin de IŞİD’in silah deposu olması nedeniyle meşru bir hedef olduğunu belirterek, bu depoyu daha önce de en az iki kez vurduklarını, IŞİD’in kullanmaya devam etmesi nedeniyle tekrar hedef aldıklarını kaydetti.