ALMANYA’nın Nürnberg kentinde 2 yılda bir düzenlenen Uluslararası Kapı- Pencere (Fensterbau/frontale 2014) Fuarı'na yoğun ilgi gösterildi.
Fuarı yüzde 10 artışla 108 bin kişi ziyaret ederken, Türkiye fuarda 30 firma ile yer aldı. Toplam 1320 firmanın boy gösterdiği fuarı ziyaret eden Başkonsolos Asip Kaya Türk firmalarını gezerek ilgililerden bilgi aldı. Geniş stantları ile dikkat çeken Türk firmalarından Egemsembol'ün İhracat Yöneticisi Hakan Dügeroğlu, fuarda ilk kez yer aldıklarını vurgulayarak, 30 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Dügeroğlu, amaçlarının yeni potansiyel müşterilerle tanışmak olduğunu bildirdi.
KALE KİLİT DÖRDÜNCÜ KEZ KATILDI
Fuarda ilgi gören Türk firmalarından Kale Kilit'in İhracat Satış Koordinatörü Cem Alpaslan, 50 metrekarelik alanda tanıtım yaptıklarını belirterek, ürünlerini 62 ülkeye ihraç ettiklerini dile getirdi. Alpaslan dünyada ciddi manada tanındıklarını da anlattı.
Pimapen- Pimaş Firması'nın Sorumlusu Serhat Vehbioğlu da Avrupa ve dünyada tanındıklarını, imalatlarının çok tutulduğunu söyledi.

TT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)