Taner TÜZÜN/NÜRNBERG, ()- ALMANYA’nın Nürnberg kentinde açılan dünyanın en büyük avcılık, atıcılık ve silah fuarı (İWA), Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann ve Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya’nın katıldığı törenle açılırken, fuarda bu yıl rekor sayıda Türk firması katıldı. 66 firma ile temsil edilen Türkiye bu yıl Latif Aral Aliş’in yönetim Kurulu başkanlığını yaptığı Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçılar Birliği ile koordineli bir şekilde hareket etti. 10 Mart tarihinde son bulacak fuarı 38 bin uzman işadamının ziyaret etmesi bekleniyor.
1986 YILINDA ÖNCÜLÜK ETTİK
İhracatçılar Birliği Başkanlığı yanı sıra, sarsılmaz silah firması sahibi ve aynı zamanda Türkiye Avcılık Atıcılık Federasyonu Başkanı olan Latif Aral Aliş 1986 yılında önder olarak katıldıkları fuara zaman içinde bu yıl 66 firmanın katılması Türkiye’nin silah üretiminde geldiği noktayı gösterdiğini belirtti. Aliş, Türk hafif silahlarının dünyada
tanındığını vurguladı.
MKE YENİ SİLAHLAR SERGİLEDİ
Makine Kimya Sanayi Avrupa temsilcisi Lütfi Avni Boz ise  arz ve talebe göre silah ürettiklerini, yeni silahlarla fuarın gözdesi olduklarını söyledi. Boz, silahlar hakkında ziyaretçilere geniş bilgi verdiklerine işaret etti.
DİPÇİK TASLAKLARI İLGİ ODAĞI
Fuarda silahların yanı sıra ceviz ağacından yapılmış dipçik taslakları ile yer alan firmalarımız ise, doğu Anadolu’da yetişen ceviz ağaçlarının çok özel olduğunu, dünyada eşi bulunmayan ağaçtan yapılan dipçiklerin çok uzun ömürlü olması nedeniyle çok tutulduğunu söyledi.

TT(SS)