ALMANYA'nın Münih kentinde görülen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasının adli tatil öncesi son duruşmasında 'istihbaratçı sorgu' krizi yaşandığı ortaya çıktı.
Almanya’da 6 Nisan 2006 tarihinde gerçekleştirilen, ırkçı Neo- Nazi katillerin bilinen son Türk kurbanı Halit Yozgat cinayetinin aydınlatılması için soruşturma yürüten polis, cinayetin gerçekleştiği internet kafeden olay öncesi ayrıldığı yönünde daha önce mahkemede ifade veren gizli servis elemanı olan Hessen Eyaletin Anayasa Koruma Dairesi memuru Andreas T.'nin ve Andreas T.'nin o gün irtibat kurduğu kişilerin sorgulanmasını istedikleri ancak Anayasa Koruma Dairesi kurum ve gizli servis elemanlarının deşifre olmaması için bunu reddettiğini belirtti.
Polis, Andreas T.'nin cinayet sonrası bölgeden ayrıldığını ve cinayet öncesi bir takım kişilerle görüştüğü istihbaratına ulaştıklarını belirtti. Soruşturmaya yürüten polisler son olarak Hessen İçişleri Bakanlığı’nın gizli servis elemanlarına yönelik sorgulamaları yasakladığını belirtti. Dava 5 Eylül'de devam edecek.