NORVEÇ'in başkenti Oslo'nun en büyük camisi Central Jamaat Ahle-Sunnat imamı Nehmat Ali Shah yatsı namazını kıldırmaya gelirken kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından baltalı saldırıya uğrayarak yaralandı.
Central Jamaat Ahle-Sunnat Camii imamı Nehmat Ali Shah, pazartesi gecesi yatsı namazını kıldırmak üzere camiye giderken kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından baltalı saldırıya uğradı. Cami derneği başkanı Ghulam Sarwar,  kamuoyunu bilgilendirmek istediğini belirterek, şöyle dedi:
"Yaklaşık 50 kişi cami önünde, imamızın ameliyattan sağ salim çıkması için dua ederek bekliyoruz, olaydan önce restorandaimamızla akşam yemeğini beraber yedikten sonra buradan ayrıldık. Eve geldikten 1-2 saat sonra telefonla imamızın saldırıya uğradığı bilgisini aldım."
İmam Nehmat Ali Shah'ın namaza gelmemesi üzerine meraklanan cemaat, imamı telefonla aramaya başladıklarını fakat ulaşamadıklarını söyledi.
POLİSTEN AÇIKLAMA
Olso Polisi yaptığı basın açıklamasında, olay yerine çok sayıda polis göndererek incelemelerde bulunduklarını ve güvenlik kameraları görüntülerinin incelemesinin bittiğini, 1 kişinin aranmasına başlandığını açıkladı. Saldırıda yüz ve ellerine ağır balta darbeleri alan imamın hayati tehlikeyi atlattığı, fakat durumunun ağır olduğu açıklandı.
UZUN YILLAR SÜREN ANLAŞMAZLIK
Cami yönetimini ele geçirmek isteyen bir gurup daha önce 1990 yılında mevcut cami yönetimine saldırıda bulunmuştu. 2006'da ise, namaz kıldıran imam Nehmat Ali Shah ve cemaatine saldıran aynı grup 2'si ağır olmak üzere 4 kişiyi yaralamış ve bundan hüküm giymişti. Oslo'nun Motzfeldts Gate Caddesi'nde bulunan ve 1977'de kurulan caminin yaklaşık 5 bin cezaami bulunuyor.
 

FOTOĞRAFLI