NORVEÇ'te birçok bölgede polise yapılan bomba ihbarları ülke halkını paniğe sürükledi.
Aralarında Tromsö Üniversitesi, Varnes, Follo şehirleri ve Bergen şehrindeki Flesland Havaalanı'nın da bulunduğu çok sayıda kuruluşa ve şehre bomba ihbarı yapılınca ülke çapında alarma geçirilen polis ve halk büyük bir panik yaşadı. Follo Emniyet Müdürlüğü'nden Sevin Brage Husdal aynı anda birkaç dakikalık aralarla ülkenin bir çok bölgesinde polise, üniversitelere, havaalanlarına bomba alarmı yapılınca, Breivik olaylarını göz önüne aldıklarını ve tüm ülke polisinin alarma geçirildiğini belirterek, "Folo'da ve Varnes'de bomba ihbarında bulunan kişinin 36 yaşında bir Norveçli olduğunu tespit ettik. Aynı kişi eylül ayında da bomba ihbarında bulunmuştu. Mayıs ayından beri Romerike emniyet müdürlüğü tarafından aranan şahıs Norveç dışında yaşadığı için bir türlü yakalayamadık. Daha önce, şiddet ve tehdit suçlarından ceza aldığı için sabıkalı olan şahsın ruhsal durumunun normal olmadığını ve yakalasak bile ceza verilemeyeceğini düşünüyoruz. Şahsın nerede bulunduğunu biliyoruz ama hakkında daha geniş bilgi vermek istemiyoruz. Çünkü kendisinin Norveç'e iadesi içen çalışmalar yapıyoruz" dedi.
Bomba ihbarcısının sosyal medya üzerinden bombalı saldırılarda bulunacağı konusunda tehditler savurmaya devam ettiği ve Berlin'de yaşadığını yazdığı bildirildi. Şahsın daha önce aldığı cezalarda avukatlığını yapan Knut Johan Ditlev-Simonsen, polisin söz konusu şahsın ifadesini almak için kendisine başvurduğunu ve şahsın nerede yaşadığını bildiğini söyledi. Knut Johan Ditlev-Simonsen, "Polis şahıs ile görüşmek istiyorsa, konuşmayı ancak benim üzerinden gerçekleştirebilir" dedi.
Telefonla yapılan bomba alarmı yüzünden ülke çapında alarma geçirilen polis ve kurtarma kuruluşlarının devlete maliyetinin çok yüksel olduğu bildirildi. Salı günü öğle saatlerine doğru verilen kırmızı alarm, salı günü akşam saatlerinde kaldırıldı. 

ÜT(SS)