ABD'nin New York kentinde bir grup Türk, 'Bayrağına sahip çık' eylemi düzenledi. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'na (TADF) bağlı Genç Türkler tarafından organize edilen eyleme katılanlar, ellerinde Türk Bayrakları ile geldikleri Union Meydanı'nda, İstiklal Marşı okudu.
ABD'de 14 Haziran'da kutlanan 'Bayrak Günü'ne denk gelen eyleme katılım az olurken, Genç Türkler Başkanı Tulga Tekman, eyleme katılanlara teşekkür ederek, "Amerika'daki Türk toplumu adına Türkiye'ye mesaj yollamak istediğimiz için bir araya geldik. Amacımız; Türkiye'deki vatandaşlarımıza, kendilerini Türk hissedenlere, Türk kimliği ile gurur duyanlara, toprağına, şehidine, atasına sahip çıkanlara bir mesajımız var. Amerika'daki Türkler, şanlı bayrağımıza sahip çıkmanızı istiyorlar. Lice'de oynanan oyunlar, her türlü provokasyonlar Türkiye'yi bölme çabalarının bir parçasıdır" dedi.
Eyleme destek veren TADF başkanı Atilla Pak da, kısa konuşmasında, ABD'nin New York kentinde, Türk Bayrağı'nı dalgalandırmanın kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Pak, "Bayrağımıza saygısızlık yapanlara da sessiz kalmamız mümkün değildir. Böyle bir saygısızlığı Türk milleti değil, dünya milletleri de kaldırmaz" diye konuştu.